Optičke mreže


OPTIČKE MREŽEPredstavlja komunikacionu mrežu u kojoj su prenosni linkovi sačinjeni od optičkih vlakana, a njena arhitektura se projektuje tako da se iskoriste sve prednosti optičkog vlakna.

Prednosti

Širi frekvencijski pojas, veći kapacitet, veće udaljenosti, sigurnost mreže, pouzdanost mreže

Planiranje optičkih mreža

Na osnovu Vaših potreba i zahtjeva naš tim stručnjaka će Vam ponuditi više konceptualnih rješenja za izgradnju optičke mreže koja odgovara vašem zahtjevu i u saradnji sa vama izabrati najbolje i najefikasnije rješenje.

Planiranje optičkih mreža

Instalacija optičkih mreža

Instalacija optičkih mreža


Isporuka, montaža, splajsovanje, testiranje, mjerenje optičkih mreža FFTH, FTTx. Kompletna isporuka i montaža opreme za instalacije optičkih mreža, optički razdjelnici, optički paneli, optičke utičnice.


Splajsovanje

U situaciji kad optička vlakna postaju mnogo korišćenija i bliža korisnicima, gdje su dužine kablova mnogo kraće i gdje su optički sistemi razgranati, potreba za povezivanjem i nastavljanjem kablova postaje sve izraženija. Splajsovanje kablova i izrada konektora na krajevima vlakana igraju ključnu ulogu u određivanju karakteristika optičkog sistema i u njegovoj cijeni koštanja.
Postoje dva osnovna načina spajanja optičkih vlakana!

splajsovanje ” formira permanentnu konekciju dva vlakna u optičkom sistemu,

spajanje vlakana putem konektora ” omogućuje spajanje dva vlakna bez fizičke veze između njih, što je tipično za terminalne tačke

Splajsovanje